Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün sebze çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, pirinç pilavı tarifi ve çoban salatası tarifi var. Terbiyeli sebze çorbası malzemeler4 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 adet kuru soğan2 adet havuç1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet kereviz sapı1 adet kabak2 dal taze soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber6 su bardağı suTerbiyeli sebze çorbası terbiyesi için:1/2 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı un1 çay kaşığı tuz1 adet yumurta sarısı3-4 damla limonTERBİYELİ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! İmambayıldı malzemeleriArzu edilen miktarda patlıcan1 adet soğanZeytinyağıSuSarımsakİMAMBAYILDI YAPILIŞIArzu edilen miktarda patlıcan uzunlamasına dörder parçaya bölünüp köklerinden ayrılmadan tuzlanıp bekletilir.Sonra kabaca soğan doğranıp bolca zeytinyağ ile bir miktar pişirilip yarısı bir tencereye konur ve üzerine patlıcanlar dizilir.Diğer yarısı da üzerine döşenip yeterli miktarda suyuyla pişirilir.İçine birkaç baş sarımsağın soyulmuş dişleri de ilave edilir. Soğuyunca tabaklara konup yenir. Afiyet olsun! Pirinç pilavı için malzemeleri2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)TuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine pirinçler ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur.Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Çoban salatası malzemeleri4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATASI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.Salatanın zeytinyağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayarak servis tabağına alın. Afiyet olsun!