- 2 su bardağı nohut
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soÄŸan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Nohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin. Ertesi gün süzüp iyice durulayın.
SüzdüÄŸünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haÅŸlayın. Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.
SoÄŸanı küçük küçük doÄŸrayıp sıvı yaÄŸda kavurmaya baÅŸlayın.
Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.
Daha sonra salçayı ilave edin.
Kavurma iÅŸlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.
Bir gece önceden ıslatıp haÅŸladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.
Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateÅŸte piÅŸmeye bırakın.
Nohut güzelce piÅŸince tencerenin altını kapatın. Nohut yemeÄŸiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz.