Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve havuçlu tarçınlı kek tarifi var. Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Etli patates oturtma malzemeler3 adet patates2 adet domates300 gram kuşbaşıZeytinyağı1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzSuETLİ PATATES OTURTMA YAPILIŞIPatatesleri yuvarlak kesip bir kap suda bekletin. Tavada eti soğanla kavurun ve daha sonra domates ilave edip biraz kavurmaya devam edin.Bir kapta salçaları karıştırıp su ile biraz kıvamını açın. Patatesleri tencereye dizin. Üzerine et karışımı koyup tekrar patates ile kapatın.En son salça sosu döküp tuz ,baharat ilave edin.Patates sınırına kadar su ekleyin.Kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapatın. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Havuçlu tarçınlı kek malzemeler2,5 su bardağı havuç rendesi2,5 su bardağı tam buğday unu3 adet yumurta1 çay bardağı ceviz veya fındık1 paket kabartma tozu1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü2 tatlı kaşığı tarçın1 çay bardağı süt¾ çay bardağı zeytin yağ1,5 su bardağı dut şekeri (dut kurusunu rondo dan çekebilirsiniz.) veya 8-10 adet sıcak suda beklemiş hurmayı püre haline getirip kullanabilirsiniz.HAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPILIŞIHavuçları soyduktan sonra iyice yıkayın ve kurutun. Ardından rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.Bir kap içinde dut şekeri ile yumurtayı, yumurta köpük olana kadar çırpın.Ardından karışıma süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.Tam buğday unu, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip mikser ile karıştırın.Ardından havuç, ceviz, tarçını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Alttan üste hafif şekilde karıştırmanız yeterli.Kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kaba alın.170 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika süre ile pişirin.