Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tavuk suyu çorbası tarifi, bal kabaklı sinkonta tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve bal kabağı tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget2 adet defne yaprağıYarım tatlı kaşığı tuz2 litre su1 çay bardağı tel şehriyeTerbiyesi için:1 su bardağı yoğurt1,5 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısıYarım limonun suyu1 çay kaşığı tuzSosu için:1 yemek kaşığı tereyağıPul biberKuru naneTERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞITavuğu tencereye alıp tuz ve defne yaprağıyla birlikte 2 litre suda haşlayın.Tencereden tavuğu alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.Tavuk suyunu ocağa alıp altını yeniden açın.Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp terbiyeyle karıştırarak ılınmasını sağlayın.Ardından terbiyeyi tavuk suyuna ekleyip karıştırın.Son olarak tel şehriyeyi ilave edip ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.Çorbanızı kaselere bölüştürün.Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirin, kuru nane serpin ve sıcak servis yapın. Bal kabaklı sinkonta malzemeler750 gram balkabağı (kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş)5 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet kapya biber (julyen doğranmış)1 dolu yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası4 diş sarımsak (soyulup dilimlenmiş)2 çay kaşığı toz tatlı biberTuz ( salça tuzluysa tuz koymayın)Karabiberbir tutam taze rendelenmiş muskat1/4 çay kaşığı zerdeçal3 adet orta boy soğan (halka halka doğranmış)1/2 çay bardağı kaynar suÜstündeki sos için1 kase süzme yoğurt3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı toz tatlı biberBAL KABAKLI SİNKONTA YAPILIŞIFırını 200 dereceye ayarlayın.Soğan dışında bütün malzemeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup iyice harmanlayıp tepsiye yayın.Üzerine soğanları yayın. Suyu tepsinin kenarlarına ve ortasına bölüştürerek dökün. Fırına verin ve soğanlar uçlarından kararmaya başlayıp, balkabağı çatal batırdığınız da yumuşacık olana dek pişirin. Pişirme süreniz balkabağı cinsine ve doğranma kalınlığına göre değişecektir. Ortalama 20 - 30 dk da pişecektir. Ilınınca bir sunum tabağına alın. Yoğurdu çırpma teli ile çırpıp ortasına kısmına dökün. Yağı, toz biberle ocakta 1 dakika kadar ısıtıp üzerine gezdirin ve hemen servis edin. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin.Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun.Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın. Bir ikikez karıştırıp kapağını kapatın.3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Bal kabağı tatlısı malzemeler2 kg balkabağı1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre artabilir)1 su bardağı dövülmüş cevizBAL KABAĞI TATLISI YAPILIŞIKabak ince ince dilimlenir ve sonra soyulup çekirdekleri çıkartılır. Yıkandıktan sonra 2 - 3 parmak genişliğinde doğranır. Büyük ve yayvan bir tencereye aralarına şeker serperek kabaklar kat kat dizilir. 5 - 6 saat veya bir gece şekere yatırılmış şekilde bekletilir ve sonrasında kısık ateşte kendini salmış suyuyla kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şerbetinin koyulaşması için pişirme işlemi sırasında kapağını açık tutun. Soğuduktan sonra dövülmüş ceviz ile servis edebilirsiniz.