Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yoğurt çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, pirinç pilavı tarifi ve hanım göbeği tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yoğurt çorbası malzemeler7 su bardağı su4 çorba kaşığı pirinç1 çorba kaşığı un1 yumurta sarısı1 su bardağı yoğurt2 çay kaşığı tuzKuru naneYOĞURT ÇORBASI YAPILIŞIYoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Yoğurt çorbası servise hazır. İslim kebabı malzemeler3 adet patlıcan250 gram kıyma1 soğan1-2 dilim ekmek içi1 yumurtaTuzKarabiberKimyonNaneKekikDomatesKürdanSosu için;1-2 yemek kaşığı domates salçasıSuTuzİSLİM KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları çizgi çizgi soyup uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin.Köftesi için soğanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoğurun ve yassı şekiller verin.Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın.Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın.Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın.Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin.Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleştirin.İslim kebaplarının üzerindeki domatesler pişince fırından alın. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Hanım göbeği malzemeler125 gr margarin1.5 su bardağı su2 su bardağı un3 yumurtaŞerbeti için3 su bardağı toz şeker2.5 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyuKızartmak içinAyçiçeği yağıÜzeri içinFile Antep fıstığıHANIM GÖBEĞİ YAPILIŞIŞerbeti için, su ile şekeri kaynatın. Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave ederek tekrar kaynatın. Soğumaya bırakın.Tencereye su ve yağı aktarıp kısık ateşte yağ eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya yakın un ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika pişirin.Ocağın altını kapatın. Soğuyunca yumurtaları ilave ederek karıştırıp 20 dakika dinlendirin.Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle ortası delik yuvarlaklar hazırlayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.Hazırladığınız hamurları bu yağda kızartıp soğuyan şerbetin içine atın. Şerbeti çekince, üzerlerine file Antep fıstığı serperek servis yapın.