MEKSİKA USULÜ TAVUK TARİFİ
Meksika usulü tavuk malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 350 gram tavuk göğsü
- 3 tatlı kırmızı biber
- 3 yeşil biber
- 1 paket krema
- 5 adet biberiye turşusu (2 yemek kaşığı suyu)
- 2 yemek kaşığı soya sos
- Tuz ve biber
MEKSİKA USULÜ TAVUK YAPILIŞI
Bir teflon tavaya yağ ilave ediyoruz.
Yeşil ve kırmızı biberleri uzun uzun doğrayıp kızdırılmış tavaya ekliyoruz.
Biberler kızarınca bir tabağa alıyoruz.
Tavuk göğsünü de uzun ince doğruyoruz ve tuzla karabibere buluyoruz.
Biberleri kızarttığımız tavaya ekliyoruz.
Pişene kadar kavuruyoruz.
Pişen tavukları da tabağa alıyoruz.
Aynı tavada sosu yapmaya başlıyoruz.
1 paket kremayı tavanın içerisine ekliyoruz.
Biberiye turşusunu ve suyu ekliyoruz.
Daha sonra soya sosunu ilave ediyoruz ve iyice kaynatıyoruz.
Sos kaynamaya başlayınca kızarttığımız biberleri ve tavukları ilave ediyoruz.
Pişirmeye devam ediyoruz.
Ortalama 5 dakika daha piştikten sonra Meksika usulü tavuğumuz hazır.