Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı patates çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, pirinç pilavı tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun. Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun. Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin. Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın. Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. İzmir köfte malzemeler4 adet patates4 adet yeşil biber2 adet domatesİzmir köfte kızartmak için:1,5 su bardağı ayçiçek yağıİzmir köftesi için:500 gram orta yağlı kıyma1 adet rendelenmiş kuru soğan3 yemek kaşığı galeta unu1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonİzmir köfte sosu için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 tatlı kaşığı domates salçası2 adet rendelenmiş domates2 su bardağı sıcak su1/2 çay kaşığı tuzİZMİR KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın.Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın.Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün.Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın.Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun.Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın.Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin.Kaynayınca ocağın altını kapatın.Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin.Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin.Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tel şehriyeli pirinç pilavı malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşıktereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.