Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün ezogelin çorbası tarifi, fındık lahmacun tarifi, mevsim salata ve şekerpare tarifi var. Ezogelin çorba tarifi malzemeler1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek,1 yemek kaşığı pirinç,2 yemek kaşığı bulgur,1 adet orta boy soğan,1,5 yemek kaşığı salça,1,5 tatlı kaşığı tereyağı,Yarım çay bardağı zeytin yağı,1,5 tatlı kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,6 su bardağı sıcak su,1,5 çay kaşığı tuz.EZOGELİN ÇORBA TARİFİ YAPILIŞIÖncelikle soğanları güzelce doğrayın ve düdüklüye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağın altını açın. Bu aşamada soğanları hafifçe kavurun.Soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış olan mercimekleri ekleyin. Bu şekilde malzemeleri kavurmaya devam ediyoruz.Sıra geldi diğer malzemeleri düdüklüye eklemeye. Bu aşamada tüm baharatları, bulguru ve pirinci eklemeniz gerekmektedir. Ayrıca eklediğiniz baharatları arzunuza göre belirleyebilirsiniz.Son aşamaya geldiğinizde ise suyu ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Ayrıca ocağın altını da kısık seviyeye getirmelisiniz.15 dakika sonrasında ocağı kapatın ve kontrollü şekilde biraz bekleyerek düdüklünün kapağını açın.Düdüklünün kapağını açtıktan sonra çorbayı iyice karıştırın. Bu şekilde çorba kıvamını tam anlamıyla alacaktır. Ardından ezogelin çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Fındık lahmacun malzemelerHamuru için:200 gram un100 ml suTuzÜstü için:200 gr kıymaZeytinyağı 30 mlLimon 1/2 adetSumak 20 gr2 tam domates1/2 demet maydanoz1 tam soğanKapya biberi 25 grYeşil biber 25 grFrenk soğanı 30 grTaze kekik 1 dalSarımsak 1 dişTuzTaze çekilmiş tane karabiberFINDIK LAHMACUN YAPILIŞIBir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Daha sonra hamuru dinlenmeye alın.Tüm malzemeleri blenderde kıyma haline gelinceye kadar çekin.Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve ince olacak şekilde açın. Hazırlanan harcı açılan hamurların üzerine yayın.Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdını açıp fındık lahmacunları tepsiye alın.Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin. Daha sonra sunuma geçebilirsiniz. Mevsim salatası malzemeleriYarım kırmızı lahana2 havuç1 göbek marul3-4 kaşık konserve mısırYarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağıMEVSİM SALATASI YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin.Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Limon suyu ve zeytin yağını gezdirip servis yapın. Şekerpare malzemeleri2 su bardağı un125 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı irmik4 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaŞekerpare üzeri için:20 adet fındık içiŞekerpare şerbeti için:2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞEKERPARE TATLISI YAPILIŞIToz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın.Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın.Soğuması için bekletin.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın.Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün.Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.