Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, havuç tarator tarifi, bisküvili sütlü tatlı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler250 gram mantar1 adet orta boy kuru soğan5 yemek kaşığı zeytinyağı1/2 su bardağı krema2 yemek kaşığı un5 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIÜzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın. Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber ISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞISoğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır. Topraklarından arındıktan sonra suyu susulur ve hafif kurulanır.Soğanlar yemeklik doğranır. Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar eklenerek kavrulur. Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve tencereye eklenir, küçülene kadar kavrulur. Bulgur, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Bisküvili sütlü tatlı malzemeler1 litre süt1 su bardağı şeker (180 gram)3 dolu yemek kaşığı un2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin12 adet kremalı bisküviÇikolata ganajı için:Yarım paket krema (100 ml)100 gram çikolata (bitter ya da sütlü)1 çay bardağından biraz eksik parça fındıkBİSKÜVİLİ SÜTLÜ TATLI YAPILIŞITencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karışım homojen hale gelinceye kadar karıştırın.Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin.Kaynayınca ocağı kapatarak içine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştırın.İçerisine bölünen bisküvileri de ekleyerek tekrar karıştırın.İçini ıslatıp uygun bir kaba karışımı alın.Üzerini düzelterek oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Diğer tarafta küçük bir kaba kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.Sonra içine çikolatayı ekleyerek karıştırın.Son olarak parça fındığı da ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.Az önce hazırlanan tatlıyı da çikolata ganajını da oda sıcaklığına gelince bu malzemeleri birleştirin.Ganajı tatlının üzerine ekleyip dağıtın ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirin.Dilerseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün de servis edebilirsiniz.Dinlenen tatlıyı kaşıkla porsiyonlar alarak servis edebilirsiniz.