Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün soğan çorbası çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, mücver tarifi ve tartolet tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Soğan çorbası malzemeler2 litre et suyu5 - 6 adet soğan4 silme yemek kaşığı tereyağ1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri7 adet tost ekmeğiSOĞAN ÇORBASI YAPILIŞISoğan ayıklanıp ince ince dilimler halinde kesilir.Yağla birlikte açık pembe renkte kavrulur.Et suyu ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirilir.Ekmek dilimlerine kaşar peynir serpiştirilip fırında kızarana kadar pişirilir.Daha sonra kare şeklinde küçük parçalara bölünür.Çorbaları tabaklara alıp üzerine hazırlanan ekmekten koyun ve servis edilir. Kirde kebabı malzemelerYarım kilo kuzu butSıvıyağ2 diş sarımsak2 adet domatesEt marinesi için:1 bütün soğan suyu1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ1 - 2 dal taze kekik yaprağıTuzKirde kebabı üzeri için2 adet kapya biber2 adet yeşil dolmalık biber1 bütün soğan10 adet mantarKİRDE KEBABI YAPILIŞIİlk önce etler marine edilir.Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun.Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın.Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın.Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin.İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın.Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın.Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavrunun.Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın.Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin. Mücver malzemeler3 adet yumurta3 adet kabakYarım su bardağı un2-3 dal yeşil soğanYarım demet maydanozBir tutam dereotuTuzKarabiberPul biberMÜCVER YAPILIŞIİlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Kabak mücveri servis edelim. Tartolet malzemelerTartolet hamuru için2 su bardağı un1 çay bardağı pudra şekeri1 yumurta1 çay kaşığı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya150 gram tereyağıTartolet kreması için2 buçuk su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı1,5 yemek kaşığı labne peyniri1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı nişasta2 yemek kaşığı toz şekerTARTOLET YAPILIŞIİlk olarak hamuru yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.Daha sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri cupcake kalıbımıza veya küçük kek kalıplarına yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz.180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremayı hazırlıyoruz.Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz.Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz.Tartoletlerimiz bekleyecekse, meyvelerin üzerine hazır satılan tart jolesinden sürebilirsiniz.