SARAY SARMASI TARİFİ
Saray sarması malzemeler
Saray sarması muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1, 5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao (elenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Saray sarması tabanı için;
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Saray sarması üst kat için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
SARAY SARMASI YAPILIŞI
- Derin bir tencere içine sütü, şekeri, unu ve kakaoyu koyun.
- Ocağa almadan önce pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvamda bir muhallebi elde edelim.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye tereyağ ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
- Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini serin. Her yerine gelecek eşit şekilde yayın.
- Sıcak muhallebiyi hindistan cevizlerinin üzerine dökün.
- Spatula yardımı ile düzeltin. Fırın tepsisini buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Sonra üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyerek yine spatula ile düzeltin.
- Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra ilk boyuna ikiye bölün.
- Sonrada enine istediğiniz büyüklükte kesin. Dikkatli bir şekilde rulo yaparak servis tabağına alın.