Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün çeşmi nigar çorbası tarifi, et sote tarifi, beğendi tarifi ve limonlu cheesecake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Çeşmi nigar çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı unTuzSıcak suTerbiyesi için:1 yumurta sarısı1 su bardağı sütYarım limon suyuSosu için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçasıNanePul biberÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI YAPILIŞIMercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.Soğanı soyup ince ince doğrayın.Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin.Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin. Et sote malzemeler5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan500g kuşbaşı et2 adet domates4 adet sivri biberPul biberKarabiberKekikSıcak su (üzerini geçecek kadar)TuzET SOTE YAPILIŞITavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Beğendi malzemeler1 çay bardağı (100 ml) yağ3 yemek kaşığı tepeleme un1,5 kg bostan patlıcanı1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri1 tutam tuz1 tutam rende muskat2,5 bardak ılık sütBEĞENDİ YAPILIŞITencereye yağı ve unu ekleyip, ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın.Patlıcanları kürdan ile delin ve direkt ateş üzerinde pişirin.Dışı iyice pişen patlıcanları, kabuklarını soyduktan sonra tenceredeki unlu karışıma atın.Tencerenin altını tekrar yakın, ağır ateşte karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin.Kaşarı, tuzu, rende muskatı ve ılık sütü ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Limonlu cheesecake malzemelerTabanı için;200 gram yulaflı bisküvi90 gram tereyağıKreması için;600 gram labne peynir1 paket krema1 su bardağı şeker3 adet yumurta2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1.adet şekerli limon kabuğu rendesiSosu için;1 su bardağı su5 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı dolusu nişasta1 limonun suyu1 limon kabuğu rendesi1 çay kaşığı zerdeçal (İsteğe bağlı)LİMONLU CHEESECAKE YAPILIŞIÖncelikle tabanı için 200 gram yulaflı bisküviyi rondodan çekin ve erimiş tereyağı ile buluşturun.Kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirip, harcı dökün ve iyice bastırıp düzleyin.Kalıp buzdolabında soğumaya bırakılırken kremayı hazırlayın.Kaba krem peynirleri alın ve üzerine kremayı, şekeri ekleyip karıştırın.Püf noktası : limon tadı ve aroması artması için limon kabuğu rendesini şekerle ovun ve bunu da kaba alın.Yumurtaları tek tek atıp, çırpın ki iyice homojen bir kıvam olsun ve kabarsın.Hazırlanan kremayı harcın üzerine döküp, iyice sallayın ve vurun ki havası çıksın.Harcı 160 derece fırında 45 dakika pişirin.Fırına ısıya dayanıklı sıcak su kabı koymayı unutmayın.Böylece kek buhar lezzetinde pişer ve çatlama olmaz.Bu sırada sosa geçin.Tencereye yağ hariç tüm malzemeleri alıp çırpın ve ocağın altını açın.Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.Kalıptaki harç fırında piştikten sonra bir yarım saat fırın kapağı açık olarak bekleyecek.Soğuyan harca sıcak sos dökülür ve ılıyınca buzdolabına kaldırılır, 1 gece bekletilir.Ertesi gün kalıptan çıkarılarak üçgen dilimlerle servis edilir.