Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı bulgur çorbası tarifi, Manisa kebabı tarifi, firik pilavı tarifi, peynir helvası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Bulgur çorbası malzemeler1 su bardağı bulgur1 tane kuru soğan2 tane domates1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2 tane yeşil biber2 yemek kaşığı zeytinyağı8 su bardağı sıcak suTuzPul biber, karabiberServis için: limonBULGUR ÇORBASI YAPILIŞIBulgur çorbası yapımı oldukça kolay olan bir çorba tarifidir. Bulgur çorbası için tencereye zeytinyağı ilave edilir ve minik doğranmış soğanlar iyice kavrulur.Ardından yeşil biberler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kabukları soyulmuş minik domateslerde eklenir ve yumuşayana kadar iyice pişirilir. Salçalar ve baharatlar eklenir ve karıştırılır.En son bulgurlar eklenir ve üzerine sıcak su ilave edilerek pişmesi beklenir. Pişmeye yakın içine bir limonun suyu sıkılır. Piştikten sonra da isteğe göre tereyağı ve nane kızartılarak çorba servis edilebilmektedir. Manisa kebabı malzemeler500 gram dana kıyma250 gram kuzu kıyma4 yemek kaşığı galeta unu1 tane kuru soğan1 tane sarımsakTuz, karabiber, kimyon4 tane tırnak pide1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıServis etmek için: Yoğurt, domates ve yeşil biberMANİSA KEBABI YAPILIŞIManisa kebabı için ilk olarak köfte harcının hazırlanması gerekmektedir. Bunun için öncelikle soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir. Sarımsaklarda iyice dövülür. Kıyma, galeta unu, sarımsak ve baharatlarla iyice yoğurulur. 10 dakika kadar yoğurulan köfte harcından ince uzun şeritler halinde köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir. Dinlenen köfteler döküm tavada yüksek ateşte pişirilir. Domates ve biber salçası hafif sulandırılarak pişirilir. İçine eritilmiş tereyağı da eklenir ve ocaktan alınır. Isınmış pideler tereyağı ile yağlanır. Üzerine ince bir tabaka halinde yoğurt sürülür. Hazırlanan salçalı sos pidenin üzerine dökülür ve üzerine de köfteler yerleştirilerek servise hazır hale getirilir. Firik pilavı malzemeler1 su bardağı firik bulguruYarım su bardağı yeşil mercimekYarım su bardağı haşlanmış nohut1 tane minik doğranmış soğanYarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası3 su bardağı tavuk suyuTuz ve karabiberFİRİK PİLAVI YAPILIŞIFirik pilavı için önce yeşil mercimeği ve nohut haşlanır.Bunlar hazırsa bir tencereye minik doğranmış soğanlar alınır ve zeytinyağında kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra domates ve biber salçası eklenir.Daha sonra da yeşil mercimek ve nohut da eklenerek kavrulmaya devam edilir.En son karabiber ve tuz atılır.Tavuk suyu ilave edilir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyunu çektikten sonra 15 dakika dinlendirilir ve servis edilir. Peynir helvası malzemeler150 gram tereyağı300 gram tuzsuz taze peynir400 gram toz şeker1 adet yumurta sarısı250 gr un75 gram irmikPEYNİR HELVASI YAPILIŞITuzsuz ve taze peynir ufalanarak tencereye alınır.Tencereye alındıktan sonra içerisine tereyağı ve yumurta sarısı eklenir.Kısık ateşte ara ara karıştırılarak peynir eriyene kadar karıştırılılır.Peynirin tamamen erimesinden arından toz şeker, un ve irmik sırasıyla tencerenin içerisine eklenir.Malzemeler eklendikten sonra ise karıştırılmaya devam edilir.Kaynamaya başladıktan sonra helvanın özleşmeye başlamasıyla birlikte fırın tepsisinin içerisine alınır.Fırın tepsisinin içerisine alınan helvanın üzeri spatula ile düzeltilir.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.