'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Ağustos 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak patates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve san sebastian tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün patates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve san sebastian tarifi var.

PATATES ÇORBASI TARİFİ
Patates çorbası malzemeler:
- 2,5 litre et suyu
- 2 orta boy soğan
- 3 - 4 adet patates
- 1 kahve fincanı un
- 1 küçük paket tereyağı veya margarin
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- Tuz
Terbiyesi için:
- 1 bardak süt
- 2 yumurta sarısı
Garnitürü:
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 - 3 dilim bayat ekmek
PATATES ÇORBASI YAPILIŞI:
- Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun. Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.
- Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin. Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.
- Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.
- Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin.

İMAM BAYILDI TARİFİ
İmam bayıldı malzemeler:
- 5 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 6-7 diş kuru sarımsak
- 2-3 adet yeşilbiber
- 2 su bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
İMAM BAYILDI YAPILIŞI:
- Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.
- Sarımsaklar soyulur.
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.
- Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.
- Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.
- Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.
- Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.
- Fırında 10-15 dk. daha pişirilerek servis edilir.

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler:
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI:
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
- Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
- Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE TARİFİ
San Sebastian cheesecake malzemeler:
- 6 adet yumurta
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 kilo taze peynir
- 2 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı un
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE YAPILIŞI:
- Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
- Çırptığınız karışımın içerisine taze peynir ve kremayı ekleyin.
- Bir tur çırpın, unu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- 26 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin.
- Harcı kaba dökün ve her tarafını eşitleyin.
- Fırının en altın bir üst rafında 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.