Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün patates çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve san sebastian tarifi var. Patates çorbası malzemeler:2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için:1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü:2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞI:Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun. Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin. Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. İmam bayıldı malzemeler:5 adet patlıcan4 adet domates2 adet orta boy kuru soğan6-7 diş kuru sarımsak2-3 adet yeşilbiber2 su bardağı sıvı yağı1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı tuzİMAM BAYILDI YAPILIŞI:Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.Sarımsaklar soyulur.Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.Fırında 10-15 dk. daha pişirilerek servis edilir. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler:5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI:Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. San Sebastian cheesecake malzemeler:6 adet yumurta2,5 su bardağı toz şeker1 kilo taze peynir2 su bardağı krema2 yemek kaşığı unSAN SEBASTİAN CHEESECAKE YAPILIŞI:Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Çırptığınız karışımın içerisine taze peynir ve kremayı ekleyin.Bir tur çırpın, unu ekleyin ve çırpmaya devam edin.26 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin.Harcı kaba dökün ve her tarafını eşitleyin.Fırının en altın bir üst rafında 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.