Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı balkabağı çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, risotto tarifi ve fırın sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Balkabağı çorbası malzemeler700 gr. balkabağı200 gr. kırmızı mercimekİsteğe göre 300 gr. ıspanakİsteğe göre 200 gr. mantar2 büyük boy soğan3 diş sarımsak20 gr. zeytinyağı2 çay kaşığı muskat1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı zençefilYarım çay kaşığı zerdeçalTuzİsteğe göre kemik suyuBALKABAĞI ÇORBASI YAPILIŞISarımsak ve soğanları kavurunArdından tencereye doğradığınız balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerine isteğe göre su ve kemik suyu karışımını, isterseniz kaynattığınız içme suyunu ekleyin.Ardından daha önce suda beklettiğiniz mercimeği de ekleyin.Son aşamada tüm baharatlarını ekleyip çorbayı pişmeye bırakın.Kabaklar yumuşayınca pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar blender ile ezin.Ağza tane gelmesini sevenler için isteğe göre katacağınız ıspanak ve mantarı başka bir tavada kavurun.Çorba tamamen piştikten sonra çorbanızın içine katın.Çorbanızı dinlenmeye bırakın.Dilerseniz kokusunu vererek lezzetli hale gelmesi için çorbanın altını kapattıktan sonra, halen sıcakken içinde biraz tereyağı eritebilirsiniz. Fırında tavuk but malzemeler4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakPul biberKekikKimyonKarabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğanZeytinyağıFIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞISoğanları ve sarımsakları rendeleyin.Yoğurda ekleyerek karıştırın.Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırınınzın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz.Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır. Risotto malzemeler1 su bardağı risotto pirinci15 adet enginar kalbi1 adet orta boy soğan1 kahve fincanı sızma zeytinyağı2 diş sarımsak1 su bardağı balzamik sirke5 su bardağı sıcak et suyu2 çorba kaşığı tereyağıYarım su bardağı rendelenmişParmesan peyniri1 çorba kaşığı kıyılmış dereotuYarım çay kaşığı karabiberTuzRİSOTTO YAPILIŞI Küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.Soğan renk değiştirmeden kıyılmış sarımsak ekleyin.Ortadan ikiye bölünmüş enginar kalplerini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Tuz ve karabiberini ayarlayın.Balzamik sirke ekleyin. Ocağın ısısını yükseltip, pirinç katın.Sürekli karıştırarak, yavaş yavaş et suyu ilave edin.Suyunu çektikçe et suyu eklemeye devam edin.Ocaktan alıp, tereyağı, parmesan peyniri ve dereotu ilave edip iyice karıştırın.Sıcak olarak servis yapın. Fırında sütlaç malzemeler1 litre süt1 su bardağı şekerYarım su bardağı pirinç3 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket vanilya2 su bardağı suYarım su bardağı süt (nişastaya kıvam vermek için)FIRINDA SÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçler güzelce yıkanır ve 2 su bardağı su olan tencereye pirinçler koyulur.Pirinçler pişene kadar haşlanır.Çok az sulu kalacaktır.Haşlanan pirinçlerin üzerine süt eklenir.Kaynamaya başlayınca şeker ve yarım su bardağı süt ile açtığınız nişasta eklenir.10 dakika daha kaynatılır ve vanilya eklenip bir 5 dakika daha kaynatılır.Fırın için ısıya dayanıklı kaselere sütlaç paylaştırılır.Tepsiye soğuk su doldurulur ve sütlaç dolu kaseler tepsiye dizilir.Tepsi fırının en üst bölümüne yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.