Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size un çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve kakaolu puding tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Malzemeler4-5 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domates (Mevsimi değilse, evde yapılmış domates konservesi kullanın)Yarım yemek kaşığı domates salçası (tercihe göre)Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI PIRASA YAPILIŞIPırasaları temizleyin ve 1 cm eninde, baklava biçiminde halka halka doğrayın.Bol su ile yıkayarak suyunu süzdürün.2 adet orta boy havucun dış kısmı soyun ve ince ince halka şeklinde doğrayn.Tencereye zeytinyağını alın ve havuçları zeytinyağına rengini verene kadar kavurun.(Eğer domates salçası kullanacaksanız önce salçayı zeytinyağı ile kavurun, ardından havuçları kavurun)Ardından pırasaları ekleyin. Bir iki kere karıştırın.Eğer ev yapımı domates salçanız varsa, domatesleri de üzerine ekleyin.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde birkaç dakika pişirin.Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edin. (Mutlaka yıkayın. Nişastasından arındırmak gerekiyor)Son olarak tuzu ekleyin ve yemekle üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.Su miktarını gerekirse sonradan ilave ederek de ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatın.Havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirin.Yemek piştikten sonra bir borcama alın ve ılınmasını sağlayın.Ilık-soğuk şekilde servis edin. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Kakaolu puding malzemeler4 su bardağı süt2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)3 yemek kaşığı un1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 tatlı kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDING YAPILIŞIOrta boy tencere içerisine sütü alın. İçine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyin.Güzelce çırpın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.Üzeri göz göz olup kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve hemen tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.İçinde tereyağını iyice eritip karıştırdıktan sonra sunum kaplarınıza ekleyin. Soğuk servis edin.