'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Aralık 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve kakaolu puding tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size un çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve kakaolu puding tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.
- Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Topaklanma olursa blanderdan geçirin.
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.
- Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ
Malzemeler
- 4-5 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 2 adet domates (Mevsimi değilse, evde yapılmış domates konservesi kullanın)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası (tercihe göre)
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YAPILIŞI
- Pırasaları temizleyin ve 1 cm eninde, baklava biçiminde halka halka doğrayın.
- Bol su ile yıkayarak suyunu süzdürün.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyun ve ince ince halka şeklinde doğrayn.
- Tencereye zeytinyağını alın ve havuçları zeytinyağına rengini verene kadar kavurun.
- (Eğer domates salçası kullanacaksanız önce salçayı zeytinyağı ile kavurun, ardından havuçları kavurun)
- Ardından pırasaları ekleyin. Bir iki kere karıştırın.
- Eğer ev yapımı domates salçanız varsa, domatesleri de üzerine ekleyin.
- Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde birkaç dakika pişirin.
- Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edin. (Mutlaka yıkayın. Nişastasından arındırmak gerekiyor)
- Son olarak tuzu ekleyin ve yemekle üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.
- Su miktarını gerekirse sonradan ilave ederek de ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatın.
- Havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirin.
- Yemek piştikten sonra bir borcama alın ve ılınmasını sağlayın.
- Ilık-soğuk şekilde servis edin.

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Havuç tarator malzemeler
- 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI
- Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.
- Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.
- Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.
- 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
- İpucu
- Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.

KAKAOLU PUDING TARIFI
Kakaolu puding malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
KAKAOLU PUDING YAPILIŞI
- Orta boy tencere içerisine sütü alın. İçine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyin.
- Güzelce çırpın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Üzeri göz göz olup kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve hemen tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.
- İçinde tereyağını iyice eritip karıştırdıktan sonra sunum kaplarınıza ekleyin. Soğuk servis edin.