Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size kremalı mantar çorbası tarifi, köfteli bezelye yemeği tarifi, mevsim salata tarifi ve brownie tarifi var. Kremalı mantar çorbası malzemeler500 g kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Sıcak servis edin. Misket köfteli bezelye yemeği malzemeler600 gr taze bezelye (Veya 1 kutu konserve bezelye)2 orta boy patates1 adet soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı domates salçasıYarım tatlı kaşığı kırmızı toz biberTuz1 çay kaşığı şekerKöfte için:200 g dana kıyma1 adet soğan (çok küçük doğranacak)1 adet yumurtaYarım çay bardağı ekmek kırıntısı3 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiber, pul biber (arzu edilen diğer baharatlar)MİSKET KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞIKöfte için tüm malzemeler karıştırılarak iyice yoğurulur.Misket büyüklüğünde yuvarlak şekil verilir.Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, sıvı yağ da kavrulur.Üzerine salça ve kırmızı toz biber eklenir.Daha sonra kabukları soyulup iri küpler halinde doğranmış patatesler eklenir.3-4 dk. kavrulduktan sonra tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.Kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca köfteler ve bezelyeler ilave edilir.Şeker de eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra en az 20 dk. dinlendirilir. Mevsim salata malzemelerYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahanayı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Brownie malzemeler300 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)3 adet yumurta150 gram tereyağı1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 paket vanilyaBROWNİE YAPILIŞITereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın.Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve güzelce çırpmaya devam edin.Tüm karışımı ekleyip çırptıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin.Spatula yardımıyla tüm malzemeleri birbirine güzelce yedirin.Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.Dinlendikçe kıvamı güzelleşecektir.Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.