Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mantı çorbası tarifi, tavuk kapama tarifi, mor lahana salatası tarifi ve dudove tarifi var. Mantı çorbası malzemeler2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı1 adet küçük boy soğan1 su bardağı pişirilmiş nohutDomates salçası, sıvı yağ, tereyağı, tuz, nane ve isteğe göre pul biber.MANTI ÇORBASI YAPILIŞIOrta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı eklenerek önceden ince doğranmış soğanları ekleyerek karıştırılır.Karışımın içerisine domates salçası da eklenerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakılır.Mantı çorbası yapımında hazır mantı kullanmak da mümkündür.Eğer hazır mantı kullanılıyor ise pişirme süresini istenilen yumuşaklığa göre ayarlamanız gerekebilir.İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezilerek kaynamakta olan suya eklenir. Üzerine önceden hazırlanmış mantılar da eklenerek karıştırılır.Küçük mantıların olması bu aşamada çok önemlidir.Mantılarda eklendikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutlar da eklenerek. Tuz, biber ve nane de eklenerek kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte kaynamaya bırakılır.Mantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması için ocaktan alınır. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz.Mantı çorbası yaklaşık olarak 20 dakika içerisinde hazırlanabilir. Afiyet olsun! Tavuk kapama malzemeler8 adet tavuk butTavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre suKarabiber2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıPirinçleri pişirmek için tavuk suyuTAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN3 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı tereyağıTAVUK KAPAMA YAPILIŞITavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır.Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur.İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur.Haşlanan tavuklar bir kenara alınır.Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır.Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür.Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür.Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür.Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun! Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun! Dudove malzemeler2 yumurta2 çorba kaşığı yoğurt2 kahve fincanı toz şeker2 kahve fincanı sıvı yağ1 kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat1 vanilya1 çay bardağı dövülmüş ceviz3- 4 su bardağı unŞerbeti için;4 bardak su3 bardak toz şekerDUDOVE YAPILIŞIİlk önce soğuması için şerbetini hazırlayın.Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp sürekli karıştırarak şekerlerin erimesini sağlayın.Şekerler eridiğinde ve kıvam aldığında 2-3 damla limon sıkın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.Dudove tatlısı hamuru için; yumurtalarla şekeri iyice çırpıp sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, ceviz içi, vanilya ekleyerek karıştırın.Kontrollü bir şekilde, unu ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak bir kıvam elde edin.Yağladığınız tepsiye dizdikten sonra üzerlerine çatalla iyice bastırın ve tepsiye aralıklarla dizin.180 derece fırında kızara kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerine 5 dakika bekleyip soğumuş olan şerbetini dökün. Afiyet olsun!