TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
500g tavuk eti
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet patates
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı taze bezelye
5 su bardağı sıcak su
NASIL YAPILIR?
Soğanı yemeklik doğrayalım, tencereye aldığımız sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine doğradığımız tavuk etlerini ekleyelim, tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavuralım.
Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edelim, tavukları ezmeden nazikçe karıştıralım.
Ardından küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyerek malzemeler birbiri ile özleşene kadar karıştıralım.
Ardından bezelyeleri ve baharatları ekleyelim, tekrar yemeğimizi güzelce karıştıralım.
Son olarak yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyelim. Yemeğimiz kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişmeye bırakalım. Su miktarı az gelirse siz biraz daha ilave edebilirsiniz.
Pişen tavuklu bezelye yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim.