Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi ve elmalı turta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (kahve fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpın.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya ekleyin.Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika yeniden kaynatın. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra dibine sarmaması için altını kapatın.Şık bir sunum olması için, çorbayı kaselere alın.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırarak nane ile karıştırın ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirin.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Kuru fasulye malzemeleri4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı1 adet orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış)3 su bardağı su1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz şeker1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biberKURU FASULYE YEMEĞİ YAPILIŞI4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis edin. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Elmalı turta malzemeler250 gram un150 gram soğuk tereyağı50 gram toz şeker1 yumurtaBir tutam tuz10 ml su10 gram pudra şekeriİç harcı için3 golden elma50 gram tereyağı65 gram toz şeker45 gram kuru üzüm30 gram toz badem50 gram ceviz10 ml limon suyu5 gram tarçınELMALI TURTA YAPILIŞIİç harç için elmaları kabaca doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın.Ardından tereyağını tavada eritin.Doğrayıp limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya ekleyip 2 dakika soteleyin.Toz şeker, kuru üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip,2 dakika daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun.Soğuk tereyağını küp küp doğrayın.Un, tuz ve şekeri harmanlayın.Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5’ini ayırın, kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.İç harcı hamurun üzerine yayarak koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde yerleştirin.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin.