Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, sodalı köfte tarifi, iç pilav ve ağlayan kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Maden suyu ile köfte malzemeler500 gram kıyma1 çay bardağı maden suyu1 çay bardağı galeta unu1 adet rendelenmiş soğan (Suyu süzülmüş)1 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)1 yemek kaşığı domates-biber salçası1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuzKızartmak için;Sıvı yağMADEN SUYU İLE KÖFTE YAPILIŞIDerin bir kaseye soğanı, salçayı, baharatları, maden suyunu, galeta ununu ve kıymayı ekleyip, güzelce yoğurun.15 dakika kadar üstü örtülü bir şekilde buzdolabında dinlendirin.Dinlenen köfte malzemelerini el ile istenilen şekli vererek köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Tavaya sıvı yağ ekleyip ocağın altını orta ateşte açın.Yağ kızmaya başladığında köfteleri arkalı önlü güzelce pişirin. İç pilav malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç1 adet soğan2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı toz şekerYenibaharTarçınTuzKarabiberZeytinyağı3 su bardağı suİÇ PİLAV YAPILIŞIBir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin. Ağlayan kek malzemeler4 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 kahve fincanı sıvı yağ1/2 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı kakaoAğlayan kek üzeri için2 paket krem şanti1 paket hazır çikolata sosuAĞLAYAN KEK YAPILIŞIYumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın. Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün.Dilimleyip servis edebilirsiniz.