'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Şubat 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, sodalı köfte tarifi, iç pilav ve ağlayan kek tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, sodalı köfte tarifi, iç pilav ve ağlayan kek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Süzme mercimek çorbası malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı veya et suyu
- Yarım limon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Tuz
- Tereyağı
Üzeri için;
- Nane
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI
- Mercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.
- Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.
- Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.
- Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.
- Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.
- Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin.

MADEN SUYU İLE KÖFTE TARİFİ
Maden suyu ile köfte malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş soğan (Suyu süzülmüş)
- 1 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
MADEN SUYU İLE KÖFTE YAPILIŞI
- Derin bir kaseye soğanı, salçayı, baharatları, maden suyunu, galeta ununu ve kıymayı ekleyip, güzelce yoğurun.
- 15 dakika kadar üstü örtülü bir şekilde buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen köfte malzemelerini el ile istenilen şekli vererek köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip ocağın altını orta ateşte açın.
- Yağ kızmaya başladığında köfteleri arkalı önlü güzelce pişirin.

İÇ PİLAV TARİFİ
İç pilav malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yenibahar
- Tarçın
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 3 su bardağı su
İÇ PİLAV YAPILIŞI
- Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.
- Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.
- Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.
- Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.

AĞLAYAN KEK TARİFİ
Ağlayan kek malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kakao
Ağlayan kek üzeri için
- 2 paket krem şanti
- 1 paket hazır çikolata sosu
AĞLAYAN KEK YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
- İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.
- Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin.
- Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün.
- Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın.
- Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz.