'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Temmuz 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, karışık pizza tarifi, patates kızartması tarifi, sufle tarifleri var.

BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, karışık pizza tarifi, patates kızartması tarifi, sufle tarifi var.

TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça (domates ve biber)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.
- 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
- 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).
- 5 su bardağı suyu ilave edin.
- Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
- Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
- 15-20 dakika pişirin.
- Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

SEBZELİ PİZZA TARİFİ
Sebzeli pizza malzemeler
Hamuru için:
- 500 gram un
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
- 100 gram kaşar
- 1 adet kabak
- 2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım kutu mısır konservesi
- 1 adet kırmızı soğan
- 4 dal fesleğen
SEBZELİ PİZZA YAPILIŞI
- Sütü ve suyu bir kasede karıştırıp içine mayayı ekleyin ve aktive olana kadar bekleyin.
- Un, şeker ve tuzu derin bir kasede karıştırın.
- Hazırladığınız mayalı suyu una ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Streç filmle sardığınız hamuru 40 dakika kadar mayalandırın.
- Sosu için domatesleri ve sarımsağı robottan geçirin.
- Biraz zeytinyağı ilavesiyle tencereye aldığınız domates rendesini kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
- Ardından salça, acı sos, kekik ve gerekirse çok az su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- Mayalanan hamuru güzelce unladığınız tezgahta elinizle çekiştirerek açın.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamuru tepsiye alın.
- Domates sosunu hamurların üzerine yayın. Kaşarı rendeleyip yarısını domates sosunun üzerine serpin.
- Kabak, soğan ve biberleri ince ince doğrayın.
- Tüm sebzeleri pizzanın üzerine düzgün bir biçimde yerleştirin.
- Mısırı ve ince kıyılmış fesleğeni de en üste yayın. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan pizzayı fırına verin.
- 25 dakika fırınladığınız pizzayı çıkarıp üzerine kalan kaşarı serpin.
- 5 dakika daha pişirdiğiniz pizzayı birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis edin.

FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI TARİFİ
Fırında baharatlı patates malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 dal biberiye
- 1 çay kaşığı karabiber
FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞI
- Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır.
- Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.
- Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir.
- Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.
- Her yerine gelecek şekilde dağıtılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

SUFLE TARİFİ
Sufle malzemeler
- 125 gram bitter çikolata
- 125 ml süt
- 3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Sufle pişirme kaplarını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
Sufle servisi için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
SUFLE YAPILIŞI
- Sütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin.
- İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin.
- 2 yemek kaşığı toz şeker atarak sürekli karıştırın.
- Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım).
- Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.