Cevizpare tatlısı tarifi
Cevizpare tatlısı malzemeleri
- 150 gram margarin
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı ceviz (çekilmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Cevizpare tatlısı şerbeti için;
- 3, 5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Cevizpare üzeri için;
- Ceviz
- Yumurta sarısı
- 2 damla sıvı yağ
Cevizpare tatlısı yapılışı
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri koyun, kaynayana kadar karıştırın. 2 - 3 dakika kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için bütün malzemeleri karıştırma kabına ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin ve üzerine cevizleri bastırarak koyun. Yumurta sarısına 2 damla sıvı yağ damlatıp çırpın ve hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtlmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Piştiğinde üzerine soğumuş şerbeti dökün ve üzerini steç filmle kapatıp iyice şerbeti çekene kadar dinlendirin.