Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, karışık kuru dolma tarifi, patates borani tarifi ve kruvasan tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı uyacak tarhana çorbası tarifi, karışık kuru dolma tarifi, patates borani tarifi ve kruvasan tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biber TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Karışık kuru dolma malzemeler15 adet kuru patlıcan15 adet kuru biber15 adet kuru kabak3 adet kuru salatalıkİç harcı için;2 su bardağı pirinç1 avuç bulgur3-4 adet kuru soğan2 tatlı kaşığı reyhan2 tatlı kaşığı nane2 tatlı kaşığı sumak2-3 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber1 tatlı kaşığı kekik2 çay kaşığı kimyonKarabiber4-5 adet domates2 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı sıcak suBol zeytinyağıTuzÜzerinde gezdirmek için;3-4 yemek kaşığı zeytinyağı2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı kuru naneKARIŞIK KURU DOLMA YAPILIŞIPirinçleri ve bulguru güzelce yıkanır.Soğanları yemeklik doğranıp, bol zeytinyağında dirilikleri geçene dek pişirin.Pirinç, bulgur ve tüm baharatlar eklenerek harmanlayın.Salçaları da ilave edilip, 4-5 dakika kadar kavurun.Üzerine geçmeyecek kadar domates rendesi ekleyin. Kapak kapalı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Domatesler suluysa, ekstra yarım çay bardağı su eklemenize gerek kalmayabilir.Kuru dolmaları, kaynar tuzlu suya aralarında 2-3 dakika olacak şekilde sıralamasıyla; patlıcan-kabak-biber-salatalık olarak bırakın.Yumuşadıklarında sudan çekilip, harcı çok olmayacak şekilde doldurun ve ağız kısımları yassılaştırın.Tencerenin tabanını çapraz gelecek iki adet çatal yerleştirip, dolmaların ağızları iç kısma bakacak şekilde patlıcan-biber/kabak-salatalık olarak dizin.Küçük bir cezvede, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında; 2 diş ezilmiş sarımsak ve nane hafif kavurup üzerlerinde gezdirin.En son olarak üstünü geçmeyecek kadar sıcak su dökülüp, her tarafını kaplayacak boyutta porselen bir tabak yerleştirin ve kısık ateşte 1 saat pişirin.Süre sonunda, 2 parmak kadar su kalacaktır dibinde. Demlenmesi içinde yarım saat-45 dakika yetecektir. Patates borani malzemeler1 adet iri soğan2 adet haşlanmış iri patates4 yemek kaşığı sıvı yağ1 dolu çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı karabiberPatates borani sosu içinSarımsakYoğurtSalçaDomates sosuKıyılmış maydanozPATATES BORANİ YAPILIŞIPatatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Tava da sıvı yağı ısıtarak yemeklik doğranan soğanları kavurun. Bir kapta patatesleri püre haline getirdikten sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Üzerine kavrulan soğanı da ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edin. Harçla yoğrulan patatesleri yuvarlayıp servis tabağına dizin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayarak üzerine dökün. Bir tavada tereyağı eriterek içine nane ve kırmızı toz biberi atın. Yoğurdun üzerine tereyağını da gezdirin. Son olarak maydanozları doğrayarak üzerine serpip servis edin. Kruvasan malzemelerMilföy hamuruÇikolata kremasıÜzeri yumurta sarısıİsteğe göre pudra şekeriKRUVASAN YAPILIŞIOda sıcaklığından çözülen bütün bir tane milföyü ikiye kesmenden tezgahın üzerine alıyoruz.Dikdörtgen şeklindeki hamurun karşılıklı köşelerinden keserek iki adet üçgen elde edip geniş kenarın tam ortasından ufak bir kısmı kesiyoruz.Kesik kısmın üzerine çikolata kremasından koyup rulo yaparak uç kısımları birleştirip ay şekline getiriyoruz.Hazırladığımız hamurları yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızaran kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpip servise hazırlıyoruz. PÜF NOKTASIMayalanma sürecinin başlaması için sütün ılık olması gerekmektedir. Sıcak ya da soğuk süt mayayı aktive etmek yerine öldürür.Hamurun buzdolabında en az iki saat beklemesi ve bu süre esnasında aralarda merdane ile açılıp katlandıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırılması gerekmektedir.Kruvasan hamurunu mümkünse mermer bir tezgah üzerinde hazırlayın.