Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size ezogelin çorbası tarifi, köfte tarifi, patates kızartması tarifi, kadayıf sarma tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ezogelin çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 tatlı kaşığı pirinç1 tatlı kaşığı bulgur2 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı nane2 diş sarımsak1 orta boy soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı tereyağı2 litreye yakın sıcak suTuzEZOGELİN YAPILIŞIEzogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz. Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir (yaklaşık 30-40 dakika sürecektir). Köfte malzemeler1 soğanYarım demet maydanoz500 gram dana kıyma1 yumurta1 çay kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1.5 yemek kaşığı galeta unuTuzKÖFTE YAPILIŞIKöfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin. Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin. Fırında baharatlı patates malzemeler3 adet büyük boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye1 çay kaşığı karabiberFIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞIBir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır.Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir.Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.Her yerine gelecek şekilde dağıtılır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Kadayıf sarma tatlısı malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilmeyecek)Kadayıf sarma üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıKadayıf sarma şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)KADAYIF SARMA YAPILIŞISarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım.Margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim.Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.Kızarmaya yakın derecesini 150'ye düşürelim.Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim.Tatlıyı 1 gün öncesinden yapmışsanız, tatlı soğuktur. Şerbeti üzerine sıcak sıcak dökebilrisiniz.Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de elimizi yakmayacak şekilde ılık olacak.Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar, işte o an kaşığınızı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.