PİRİNÇ ÇORBASI TARİFİ
Pirinç çorbası malzemeler
- 10 su bardağı et suyu
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 ölçü limon un yumurta terbiyesi
PİRİNÇ ÇORBASI YAPILIŞI
İlk olarak kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir süre bekletin.
Daha sonra süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haşlayın.
Ardından önceden hazırlanmış limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin.
Tereyağını tavada eritin ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz.
Limonlu terbiye için; 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın.