Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tavuk suyu çorbası tarifi, tavuklu bostan kebabı tarifi, taze börülce salatası tarifi ve atom kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget2 adet defne yaprağıYarım tatlı kaşığı tuz2 litre su1 çay bardağı tel şehriyeTerbiyesi için:1 su bardağı yoğurt1,5 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısıYarım limonun suyu1 çay kaşığı tuzSosu için:1 yemek kaşığı tereyağıPul biberKuru naneTERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞITavuğu tencereye alıp tuz ve defne yaprağıyla birlikte 2 litre suda haşlayın.Tencereden tavuğu alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.Tavuk suyunu ocağa alıp altını yeniden açın.Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp terbiyeyle karıştırarak ılınmasını sağlayın.Ardından terbiyeyi tavuk suyuna ekleyip karıştırın.Son olarak tel şehriyeyi ilave edip ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.Çorbanızı kaselere bölüştürün.Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirin, kuru nane serpin ve sıcak servis yapın. Tavuklu bostan kebabı malzemeler2 adet patlıcan2 adet tavuk but1 adet soğan2 adet biber1 adet domates1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı tuzYağSosu için;1 tatlı kaşığı salça1.5 su bardağı suTAVUKLU BOSTAN KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları halka halka doğrayıp yağda kızartın.Tavaya yağı alıp soğan ve biberi küp küp doğrayıp ekleyin.Kavrulunca haşlanmış didiklenmiş tavuğu, rendelenmiş domatesi, salçasını, baharatlarını da ekleyip kavurmaya devam edin.Patlıcanları tepsiye dizin, ortasına biraz bastırın, hazırlanan harçtan yerleştirin.Salçalı suyu hazırlayıp üzerine gezdirin.Yarım saat kadar 180 derecede fırınlayın. Taze börülce salatası malzemeler1/2 (yarım) kilo taze börülce2 dal yeşil soğan1/3 bağ dereotu1/3 bağ maydanoz2 köz kırmızı biber1 diş sarımsak1 yemek kaşığı haşlanmış mısırTuz1 limon suyuZeytinyağıTAZE BÖRÜLCE SALATASI YAPILIŞIBörülcenin kenarlarını temizleyin, iki ya da üçe bölün, yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayın.Haşlama suyuna tuz ekleyin.Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.Salata malzemeleri dereotu, soğan, maydanoz ince doğrayın.Köz kırmızı biberi doğrayın.Bir kabın içinde malzemeleri karıştırın.Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsak ekleyip karıştırın.Salata sunum kabına alarak üzeri mısır ile süsleyip servis edin. Atom kurabiye malzemeler200 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı nişasta1 su bardağı pudra şekeri1 çay kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya1 adet yumurta1 çay bardağı damla çikolata1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık karışımı7-8 adet minik minik doğranmış kuru kayısı4 su bardağı un (Unun markasına göre miktarı artırıp azaltabilirsiniz kontrollü şekilde ekleyin)Üzeri için:80 gr çikolata (Sütlü veya bitter çikolata kullanılabilirsiniz)ATOM KURABİYE YAPILIŞIKarıştırma kabına un hariç tüm malzemeyi alın. El ile yoğurarak iyice karıştırın.Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.Son olarak damla çikolata, kayısı ve fındık, ceviz karışımını döküp hafifçe tekrar yoğurun.Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp el ile yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 15-20 dakika kadar pişirin.Kurabiyeler beyaz olmalı kontrollü şekilde pişirin.Soğuyan kurabiyelerin üzerine benmari usulü eritilen çikolatayı gezdirin.Kurabiyeler hazır.