Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mantı çorbası tarifi, etli nohut yemeği tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi ve tiramisu tarifi var. Mantı çorbası malzemeleri:2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı (hazır veya el yapımı olabilir)1 adet küçük boy soğan1 su bardağı pişirilmiş nohutDomates salçası,Sıvı yağ ve tereyağı karışımıTuz, nane ve isteğe göre pul biberMANTI ÇORBASI YAPILIŞI:Orta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve önceden ince ince doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek karıştırın.Karışımın içerisine domates salçası da ekleyerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakın.Eğer hazır mantı kullanıyor iseniz pişirme süresini istediğiniz yumuşaklık ve pişme seviyesine göre ayarlamanız gerekebilir.İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezerek kaynamakta olan suya ekleyebilirsiniz. Üzerine önceden hazırladığınız hazır veya el yapımı mantıları da ekleyerek karıştırın. Mantıların küçük boyutlu olmasına özen gösterin. (Hamurlaşma ve soğudukça katılaşma görülmemesi adına bu detay önemlidir.)Mantıları da ekledikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutları ekleyin. Tuz, biber ve naneyi de karışıma kattıktan sonra kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte kaynamaya bırakın.Mantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması için ocaktan alın. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz. Nohut yemeği malzemeleri:2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvıyağ500 gr kuşbaşı doğranmış et (opsiyoneldir, etsiz de yapabilirsiniz)Pul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞI:Nohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin. Ertesi gün süzüp iyice durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Eğer ki önceki geceden ıslatmadıysanız düdüklü tencerede 20 dakikalık ön pişirme yapın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Etli yapacaksanız doğranmış etlerinizi bu yağ içerisine alıp kavurun.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda etle birlikte kavurmaya devam edin.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.Nohut yemeğiniz hazır, tabağınıza alıp afiyetle tüketebilirsiniz! Şehriyeli pirinç pilavı için malzemeleri:2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı pirinçYarım su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)TuzŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI:Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur.Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!