Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı aşçıbaşı aşçıbaşı çorbası tarifi, fırında biber dolması tarifi, yoğurtlu mor lahana salatası tarifi ve ıslak kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Aşçıbaşı çorba malzemeler1 adet haşlanmış tavuk göğsü veya tavuk buduYarım su bardağı kırmızı mercimekYarım çay bardağı tel şehriye1 adet soğan1 adet domates1 yemek kaşığı tereyağ3-4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates salçası6 su bardağı tavuk suyu veya su2 çay kaşığı kuru nane1 diş sarımsak1 çay kaşığı pul biberTuzÜzeri için;İnce kıyılmış maydanozAŞÇIBAŞI ÇORBA YAPILIŞITavuk haşlanır ve tiftiklenir.Uygun bir tencereye yağlar eritilir yemeklik doğranmış soğan 2 dakika kavrulur.Daha sonra un eklenir ve kokusu çıkana dek kavrulmaya devam edilir.Salça eklenir az daha kavrulur.Sonra tereyağı eklenir.Yıkanmış suyu süzülmüş mercimek de ekledikten sonra biraz daha kavrulur ve üzerine tavuk suyu veya su dökülür.Bu şekilde mercimek yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.Yumuşayan mercimekler blenderdan pürüzsüz olana kadar çekilir.Daha sonra tel şehriye, tavuk ve küçük küçük doğranmış domates eklenir.Şehriye ve domates yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.Eğer kıvamı koyu geldiyse sıcak su ilavesi yapılabilir.Son olarak damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Fırında dolma biber malzemeler15 tane orta boy dolmalık biber (arzuya göre acı olabilir),170 gram yağlı dana kıyması,2 tane kıyma harcı için ayrı şekilde olacak biçimde 4 tane domates,1 çay bardağı yıkanmış pirinç,1 diş ince kıyılmış sarımsak,1 tane ince kıyılmış kuru soğan,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,3 yemek kaşığı yağ,Yarım demet ince kıyılmış taze nane (olmaması halinde kuru nane kullanılabilir),Yarım yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı sıvıyağ,Yarım yemek kaşığı biber salçası,FIRINDA DOLMA BİBER YAPILIŞIBiber dolmasının iç harcını hazırlamak adına bir kase içerisinde; ince kıyılmış soğan, kıyma, pirinç, sarımsak, 2 tane rendelenmiş domates, sıvı yağ, taze nane, karabiber ve tuz karıştırılmalıdır.Daha sonra dolmalık biberlerin baş bölümünü içe doğru bastırıp, çekirdeği ile birlikte çıkarmak gerekir. Dolmalık biberlerin içerisinde çekirdek kalması durumunda iç bölümü yıkanabilir.Dolma biberin içi, hazırlanan dolmalı harç ile doldurularak bir borcam içerisine yerleştirilmelidir.Dolmaların sosu için; sıvıyağ, domates salçası, su ve biber salçası karıştırılarak biberlerin üstüne dökülmelidir.Önceden ısıtılmış olan 150 derecelik fırının en alt bölümünde, 55 dakika boyunca pişirilmelidir. Yoğurtlu mor lahana salatası malzemelerOrta boy mor lahana3 yemek kaşığı sıvı yağ5 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı mayonez1 yemek kaşığı hardalTuz1 çay kaşığı pul biber2 yemek kaşığı sıvı yağYOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI YAPILIŞI3 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencereye alın ve üzerine ince kıyılmış mor lahanayı üzerine ekleyin.Rengi dönene kadar ve iyice yumuşayana kadar kavurun.Bir kapta yoğurt, mayonez, hardal ve tuzu alıp çırpın.Üzerine kavrulmuş mor lahanaları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine yağda kırmızı pul biberi kızdırıp dökün.Servise hazır. Islak kek malzemeler150 gram margarin3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya1 portakal kabuğu rendesiIslak kek üstü için:Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu1 çay bardağı pudra şekeri1 su bardağı portakal suyuISLAK KEK YAPILIŞIFırını önceden 160 derece ısıyla ısıtın.Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.Margarini eritin ve ılımaya bırakın.Kekin üzeri için verilen büyün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak için kenara alın.Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpın.Ilık margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpın.Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın.Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılan fırında ortalama 1 saat pişirin.Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra başka bir kaba kalıptan ters şekilde çıkartın.3 dakika sonra çatal yardımıyla üzerinde 10 delik açın. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin.Soğuduğunda servis edin.