27 Haziran 2024 - 00:00
| Son Güncelleme:
Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (27 Haziran 2024)
1
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/667bd3ff294df35f17568914.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, et sote tarifi, kremalı makarna tarifi ve dudove tarifi.
27 Haziran 2024 - 00:00
| Son Güncelleme:
2
![BUGÜN NE PİŞİRSEM DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/667bd3ff294df35f17568912.jpg)
BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün un çorbası tarifi, et sote tarifi, kremalı makarna tarifi ve dudove tarifi var.
3
![SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/667bd40b294df35f17568917.jpg)
SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.
- Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Topaklanma olursa blanderdan geçirin.
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.
- Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz.
4
![ET SOTE TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/667bd426294df35f17568919.jpg)
ET SOTE TARİFİ
Et sote malzemeler
- 1/2 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 1 tane orta boy soğan
- 2 tane domates
- 1 cay kaşığı karabiber
- 1 cay bardağı sıvı yağı
- 2 tane sivri biber
- Tuz ve kekik
ET SOTE YAPILIŞI
- Soğanlar ince ince doğranarak bir tavada kavrulur ve et ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.
- Biberler ve domatesler yıkanarak doğranır ve hazır hale getirilir.
- Suyunu çeken ete önce biberleri sonra da domatesleri ilave edilir ve domates suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tuz ve karabiber ile biraz su ekleyip pişmeye bırakılır.
- Ocaktan almadan biraz kekik serpilir ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servise hazırdır.
5
![KREMALI MAKARNA TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/667bd431294df35f1756891c.jpg)
KREMALI MAKARNA TARİFİ
Kremalı makarna malzemeler
- 500 gram makarna
- 2 diş sarımsak
- 400 gram krema
- Tuz
- Karabiber
KREMALI MAKARNA YAPILIŞI
Makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun. Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin. Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın. Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz.
6
![DUDOVE TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/667bd443294df35f1756891e.jpg)
DUDOVE TARİFİ
Dudove malzemeler
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 3- 4 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 bardak su
- 3 bardak toz şeker
DUDOVE YAPILIŞI
- İlk önce soğuması için şerbetini hazırlayın.
- Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp sürekli karıştırarak şekerlerin erimesini sağlayın.
- Şekerler eridiğinde ve kıvam aldığında 2-3 damla limon sıkın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Dudove tatlısı hamuru için; yumurtalarla şekeri iyice çırpıp sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, ceviz içi, vanilya ekleyerek karıştırın.
- Kontrollü bir şekilde, unu ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak bir kıvam elde edin.
- Yağladığınız tepsiye dizdikten sonra üzerlerine çatalla iyice bastırın ve tepsiye aralıklarla dizin.
- 180 derece fırında kızara kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerine 5 dakika bekleyip soğumuş olan şerbetini dökün.