'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Mart 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, İsveç köfte tarifi, nohut salatası tarifi, dudove tatlısı tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, İsveç köfte tarifi, nohut salatası tarifi, dudove tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

UN ÇORBASI TARİFİ
Un çorbası malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 su bardağından biraz az
- 4 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.
- Unun rengini dönene kadar kavurun.
- 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur.
- Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır.
- Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba hazır.
- Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.

İSVEÇ KÖFTE TARİFİ
İsveç köfte malzemeler
- 600 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
Köfteleri kızartmak için:
- Sıvı yağ yada zeytinyağı
İsveç köfte sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 bardak sıcak et suyu
- 2 yemek kaşığı krema
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
İSVEÇ KÖFTE YAPILIŞI
- Bayat ekmekleri suyla ıslatıp bekleyin ve rendelenen soğanları yoğurma kabına alıp tüm köfte malzemelerini ekleyip yoğurun.
- Dolapta bir miktar dinlendirin.
- Dinlenen köftelere istediğiniz şekli verip az yağlı tavada kızartın.
- Kızaran köfteleri kenara alın.
- Aynı tavada yağı köpük olana kadar erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra çırpma teli ile azar azar et suyunu ekleyin.
- Su ile unu karıştırdıktan sonra mısır nişastası ve kremayı ekleyin.
- Baharatları da ilave ettikten sonra kapatmaya yakın köfteleri sosun içine bırakın 1 - 2 dakika sonra servis edin.

NOHUT SALATASI TARİFİ
Nohut salatası malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram konserve mısır
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım limon
- Zeytinyağı
- Tuz
NOHUT SALATASI YAPILIŞI
Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır.
Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir.
Derince bir kaba malzemeler alınır.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.
İpucu
Nohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız.
Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

DUDOVE TATLISI TARİFİ
Dudove tatlısı malzemeler
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
DUDOVE TATLISI YAPILIŞI
- Dudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın.
- Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın.
- Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın.
- Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin.
- Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun.
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin.
- İyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.
- 1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.