'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Mayıs 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, taze fasulye tarifi, kremalı makarna tarifi ve çoban salata tarifleri var.

BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mercimek çorbası tarifi, taze fasulye tarifi, kremalı makarna tarifi ve çoban salata tarifi var.

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Süzme mercimek çorbası malzemeleri
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı veya et suyu
- Yarım limon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Tuz
- Tereyağı
Üzeri için;
- Nane
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI
- Mercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.
- Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.
- Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.
- Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.
- Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.
- Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ
Zeytinyağlı taze fasulye malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 küçük domates (ya bir tane büyük. Pembe domates varsa, bir büyük pembe domates de harika olur)
- Yarım yemek kaşığından biraz az *domates salçası
- İsteğe göre pul biber(ayrıca taze fasulyeye toz kırmızı biber de çok yakışıyor)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker (eğer seviyorsanız şekeri de 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. zeytinyağlılara yakışıyor)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞI
- Fasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın. Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın.
- Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.
- Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.
- Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.
- Domatesleri küçük küp küp doğrayın.
- Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)
- Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.
- 1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)
- Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyin.
- Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.
- Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.
- Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

KREMALI MAKARNA TARİFİ
Kremalı makarna malzemeler
- 500 gram makarna
- 2 diş sarımsak
- 400 gram krema
- Tuz
- Karabiber
KREMALI MAKARNA YAPILIŞI
Makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun. Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin. Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın. Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz.

ÇOBAN SALATASI TARİFİ
Çoban salatası malzemeleri
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet salatalık
- Maydanoz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
ÇOBAN SALATASI YAPILIŞI
- İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
- Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
- İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin.
- Son olarak maydanozu da ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.
- Salatanın zeytinyağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayarak servis tabağına alın.