ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ
Etli kabak dolması malzemeler
- 2 kilogram orta boy kabak
- 1 büyük domates
Etli kabak dolması iç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Etli kabak dolması sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Su
ETLİ KABAK DOLMASI YAPILIŞI
- Öncelikle geniş bir kapta iç harç için gerekli tüm malzemeleri iyice yoğurun.
- Kabakları temizleyin ve ortadan kesin.
- Kaşık yardımıyla içlerini oyun.
- Çıkan içleri iç harcına ilave edin.
- Kabaklara üstlerinden birer parmak boşluk kalacak şekilde iç harcından doldurup tencereye dizin.
- Ağızlarını domates dilimleri ile kapatın.
- Son olarak bir kasede salçayı biraz su ile açıp üzerinde gezdirin.
- Orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.