Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve brownie tarifi var. Yayla çorbası malzemeleri1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Afiyet olsun! İzmir köfte tarifi malzemeleri4 adet patates4 adet yeşil biber2 adet domatesİzmir köfte kızartmak için:1,5 su bardağı ayçiçek yağı500 gram orta yağlı kıyma1 adet rendelenmiş kuru soğan3 yemek kaşığı galeta unu1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonİzmir köfte sosu için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 tatlı kaşığı domates salçası2 adet rendelenmiş domates2 su bardağı sıcak su1/2 çay kaşığı tuzİZMİR KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın.Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın.Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin. Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin. Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Sebzeli pirinç pilavı malzemeleri1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.Kızan yağın içerisine tel şehriye ekleyin. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçleri koyun ve 1 - 2 dakika kavurun. (Opsiyoneldir, tel şehriye olması zorunlu değildir)Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısırı ekleyin.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu ekleyerek tuzu atın ve iyice karıştırın.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirin. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.Sonrasında servis edip tüketebilirsiniz, afiyet olsun! Brownie malzemeleri200 gram pudra şekeri4 yemek kaşığı kakao3 adet yumurta beyazı100 gram damla çikolata4 MALZEMELİ BROWNİE YAPILIŞIİlk olarak derin bir kaba 200 gram pudra şekeri ekleyin.Daha sonra 4 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırın. Karışıma, 3 adet yumurta beyazını ekleyip çırpma teli ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.Son olarak 100 gram damla çikolata ekleyip bir kez daha karıştırın.Yağlı kağıt serili bir cam tepsiye karışımı dökün. 170 derece fırında 20 dakika pişirmeye bırakın. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin.Servis ederken küp küp dilimleyip üzerine süt dökebilirsiniz.