Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, kerevizli ayva tarifi, pirinç pilavı tarifi ve kakaolu puding tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Ayvalı kereviz malzemeler1 adet büyük kereviz1 adet ayva 2 adet küçük havuç1 adet patatesOrta boy 1 adet soğan 2 diş sarımsak Zeytinyağı1.5-2 bardak suTuzKarabiber Pul biber (isteğe göre)Terbiyesi için:2 adet iri mandalinanın suyuYarım limonun suyu1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı toz şekerAYVALI KEREVİZ YAPILIŞI Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğrayın, limonlu suda bekletin.Havuçları ve patatesi çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavrun.Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz daha kavrun.Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.Bu aşamada tuz ekleyin.Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.Ardından 1.5 su bardağı sıcak su ilave edin.Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altını kapatın.Ocağı kapattıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirin ve tencerenin kapağını kapatın.Yemeği yarım saat, 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Kakaolu puding malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao2 dolu yemek kaşığı un2 dolu yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDİNG YAPILIŞIUygun bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç puding için gerekli olan diğer malzemeleri alalım.Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.Kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.Ateşten aldığımız pudingin içine vanilya ve tereyağı ilavesini yaparak, mikserle bir kaç dakika çırpalım. Burada tel çırpıcı da kullanabilirsiniz ancak mikser ile kıvamı daha güzel olacaktır.Hazır olan pudingi kepçe yardımı ile kaselere aktaralım. Ben kullandığım kaseler ile 4 kase elde ettim.Oda sıcaklığına gelen pudingimizi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.Güzelce dinlenen ve soğuyan pudinglerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.