Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı fasulye çorbası tarifi, hamsi kuşu tarifi, mor lahana salatası tarifi ve fırında helva tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Fasulye çorbası malzemeler250 gram kuru fasulye1 orta boy soğan1 diş sarımsak1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)4 sap kereviz2 ince sap pırasa2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı4 orta boy domates1 tatlı kaşığı tuzFASULYE ÇORBASI YAPILIŞIFasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın. Hamsi kuşu malzemeler1 kilogram hamsi4 yemek kaşığı mısır unu1 tatlı kaşığı tuz1 bardak sıvı yağHAMSİ KUŞU YAPILIŞIHamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, tuzlayın. Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın.Büyük bir tabağın içinde mısır unu ve tuzu karıştırın. Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin. Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Fırında helva malzemeler250 gr sade helva2 kahve fincanı sütYarım limonFIRINDA HELVA YAPILIŞIHelva çatal ile derince bir kabın içinde ezilir, 2 kahve fincanı süt ve yarım limonun suyu sıkılarak karıştırılır. Yağlanmış güveç kabına boşaltılır. 180 derecede yaklaşık 20 dakika kızartılır. Fırınlama esnasında sürekli kontrol edilmesi lazım çünkü çabuk yanabilir.Sıcak servis edin.