'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Şubat 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak fasulye çorbası tarifi, hamsi kuşu tarifi, mor lahana salatası tarifi ve fırında helva tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı fasulye çorbası tarifi, hamsi kuşu tarifi, mor lahana salatası tarifi ve fırında helva tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

FASULYE ÇORBASI TARİFİ
Fasulye çorbası malzemeler
- 250 gram kuru fasulye
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)
- 4 sap kereviz
- 2 ince sap pırasa
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 4 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
FASULYE ÇORBASI YAPILIŞI
- Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın.
- Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun.
- 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin.
- Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın.
- Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin.
- Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin.
- Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin.
- Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin.
- Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.

HAMSİ KUŞU TARİFİ
Hamsi kuşu malzemeler
- 1 kilogram hamsi
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak sıvı yağ
HAMSİ KUŞU YAPILIŞI
- Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
- Yıkayıp, tuzlayın. Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın.
- Büyük bir tabağın içinde mısır unu ve tuzu karıştırın.
- Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin.

MOR LAHANA SALATASI TARİFİ
Mor lahana salatası malzemeler
- 1/2 adet mor lahana
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 adet kırmızı elma
- 1/3 demet kıyılmış maydanoz
MOR LAHANA SALATASI YAPILIŞI
- Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın.
- Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.
- Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin.
- Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin.

FIRINDA HELVA TARİFİ
Fırında helva malzemeler
- 250 gr sade helva
- 2 kahve fincanı süt
- Yarım limon
FIRINDA HELVA YAPILIŞI
- Helva çatal ile derince bir kabın içinde ezilir, 2 kahve fincanı süt ve yarım limonun suyu sıkılarak karıştırılır.
- Yağlanmış güveç kabına boşaltılır.
- 180 derecede yaklaşık 20 dakika kızartılır.
- Fırınlama esnasında sürekli kontrol edilmesi lazım çünkü çabuk yanabilir.
- Sıcak servis edin.