'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Şubat 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yoğurt çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve ıslak kek tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yoğurt çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve ıslak kek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Yoğurt çorbası malzemeler
- 7 su bardağı su
- 4 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- Kuru nane
YOĞURT ÇORBASI YAPILIŞI
- Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
- Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
- Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
- Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
- 10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.
- Yoğurt çorbası servise hazır.

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Nohut yemeği malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
NOHUT YEMEĞİ YAPILIŞI
Nohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin. Ertesi gün süzüp iyice durulayın. Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın. Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın. Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin. Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün. Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın. Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın. Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz.

DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
- 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
- 1 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Tuz
DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın. Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.

ISLAK KEK TARİFİ
Islak kek malzemeler
- 150 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
Islak kek üstü için:
- Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı portakal suyu
ISLAK KEK YAPILIŞI
Fırını önceden 160 derece ısıyla ısıtın. Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Margarini eritin ve ılımaya bırakın. Kekin üzeri için verilen büyün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak için kenara alın. Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpın.Ilık margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılan fırında ortalama 1 saat pişirin. Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra başka bir kaba kalıptan ters şekilde çıkartın. 3 dakika sonra çatal yardımıyla üzerinde 10 delik açın. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin. Soğuduğunda servis edin.