Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size domates çorbası tarifi, tavuk kapama tarifi, mercimek köftesi tarifi ve supangle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Tavuk kapama malzemeler8 adet tavuk butTavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre suKarabiber2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıPirinçleri pişirmek için tavuk suyuTAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN3 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı tereyağıTAVUK KAPAMA YAPILIŞITavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır.Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur.İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur.Haşlanan tavuklar bir kenara alınır.Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır.Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür.Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür.Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür.Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir. Mercimek köftesi malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1,5 su bardağı ince köftelik bulgur1 baş kuru soğan1 demet maydanoz2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 demet taze soğan2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)Yeteri kadar tuzKimyonPul biberKarabiberMERCİMEK KÖFTESİ YAPILIŞIMercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanırKöfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir. Supangle malzemeler3,5 su bardağı süt1 paket vanilya2 çorba kaşığı un4 çorba kaşığı kakao3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)1 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin)SUPANGLE YAPILIŞIBir tencerede süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın.Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve margarini ekleyin, karıştırın.Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz.