Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yayla çorbası tarifi, pideli köfte tarifi, mor lahana salatası tarifi, brownie tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuz ve naneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.Şık bir sunum olması için, çorba kaselere alınır.Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır.Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir.Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın. Pideli köfte malzemeler500 gram orta yağlı kıyma1 adet orta boy kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber1/2 çay kaşığı kimyon4 dal maydanoz (arzuya göre)2 adet küçük boy tırnak pide1 kase yoğurt (çırpılmış)2 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş rendelenmiş sarımsak1 su bardağı rendelenmiş domatesPİDELİ KÖFTE YAPILIŞIÖnce köfteyi hazırlıyoruz.Köfteyi hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın.Yumurta, rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilavesiyle yoğurmaya başlayın.Kıvam alıp özleşen köfte harcını arzuya göre buzdolabına kaldırıp kısa bir süre dinlendirin.Sonrasında arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar kopartın, avuç içinizde yuvarladıktan sonra yassı şeklinde köfteler hazırlayın.Domates sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.Rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesleri katın.Fazla suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Hazırladığınız köfteleri, yanmaz/yapışmaz tabanlı bir tavada ters yüz ederek kızartın. (Dilerseniz ızgara da yapabilirsiniz)Küçük kareler halinde kestiğiniz tırnak pidelerin üzerine tereyağı sürüp kısa süre fırınlayın.Servis esnasında kullanacağınız yoğurdu çırpıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Fırından aldığınız pideleri servis tabaklarına paylaştırın.Köfteleri üzerine dizin.Hazırladığınız domates sosunu dökün.Servise ederken üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Brownie pasta malzemelerBrownie için;3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ1 ,5 su bardağı süt25 gr kakao1 paket toz çikolata sosu1 çay kaşığı karbonat1 buçuk su bardağı unİsteğe bağlı damla çikolataKreması için;1 paket muzlu puding1 paket kremşantiİsteğe bağlı damla çikolataGanaj için200 ml sıvı krema160 gr bitter çikolataBROWNİE PASTA YAPILIŞIBrownie için; yumurta ve şeker 3 dk çırpılır. Sıvı yağ, süt, kakao, toz çikolata sosu eklenir ve çırpılır. Un ve karbonat eklenir tekrar çırpılır.Büyük dik dörtgen borcam margarin veya tereyağ ile yağlanır.Kek harcı dökülür eşit bir şekilde yayılır.Üzerine isteğe bağlı damla çikolata serpilir.Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10-15 dk pişirilir.Pudingli krema için; puding arkasındaki tarife göre pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğutulur. 1 paket krem santi toz halinde soğumuş pudingle karıştırılır.Damla çikolata kalabilirsiniz. Dolaba kaldırılır.Pişen brownie kek iyice soğuduktan sonra kreması üzerine yayılır.Ganaj için sıvı krema biraz ısıtılır kaynatılmamalıdır yoksa krema kesilir.Isınan kremaya çikolata kırılıp karıştırılır çikolata tamamen eriyince kremanın üzerine dökülüp yayılır.En az 1 saat buz dolabında dinlendikten sonra servis edilebilir.