'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Aralık 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak toyga çorbası tarifi, et sote tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve revani tarifleri var.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size toyga çorbası tarifi, et sote tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve revani tarifi var.

TOYGA ÇORBASI TARİFİ
Toyga çorbası malzemeler
Yarım su bardağı yarma
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı su
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
TOYGA ÇORBASI YAPILIŞI
Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.
Sonrasında kalan 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.
Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.
10-15 dk. kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.
Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

ET SOTE TARİFİ
Et sote malzemeleri
1 paket kuşbaşı doğranmış et (400 gr)
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet domates
2 adet yeşil biber
ET SOTE YAPILIŞI
Kuşbaşı etinizi 1 bardak sıcak suda kısık ateşte pişirin.
Ayrı bir tavada sıvıyağına küp küp doğradığınız domatesleri ve biberleri ekleyerek kavurun. Sonrasında üstüne kırmızı biber de ekleyerek karışımı hazır hâle getirin.
Pişen etleri tuz ile birlikte karışıma ekleyerek karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı suyu da azar azar dökerek etlerin sosu çektiğinden emin olduğunuzda ocağın altını kapatın. Servis ettikten sonra iftarda afiyetle tüketin!

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Arpa şehriye pilavı malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı domates rendesi
2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Tuz
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın. Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)
Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Afiyet olsun!

REVANİ TARİFİ
Revani tatlısı malzemeler
Revani keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Revani şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
REVANİ YAPILIŞI
İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.
Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir. Afiyet olsun!