'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Ekim 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mısır çorbası tarifi, karnabahar kızartması tarifi, sebzeli makarna tarifi ve ıslak kek tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda mısır çorbası tarifi, karnabahar kızartması tarifi, sebzeli makarna tarifi ve ıslak kek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

MISIR ÇORBASI TARİFİ
Mısır çorbası malzemeler
- 500 gram dondurulmuş mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 8 çay bardağı süt
- 4 çay bardağı tavuk suyu
- 5-6 dal frenk maydanozu
MISIR ÇORBASI YAPILIŞI
- İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin.
- Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin.
- Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.
- Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.

KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİ
Karnabahar kızartması malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı un
Karnabahar kızartması harcı için
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı un
Karnabaharı kızartmak için
- 1 su bardağı sıvı yağ
KARNABAHAR KIZARTMASI YAPILIŞI
- Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.
- Karnabaharın kokusunu ve gazını alması için unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın.
- Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
- Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin.

SEBZELİ MAKARNA TARİFİ
Sebzeli makarna malzemeler
- 1 paket makarna (500 g)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
- Tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı kaynar su
SEBZELİ MAKARNA YAPILIŞI
- Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
- Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.
- Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.
- Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.
- Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.
- Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.
- Servis edebilirsiniz.

ISLAK KEK TARİFİ
Islak kek malzemeler
Sos için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- ½ su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- ½ su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- ½ su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 gr vanilin
- 10 gr kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
ISLAK KEK YAPILIŞI
- Sos için olan malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
- Birkaç taşım kaynatılan sosu soğuması için kenara alıyoruz.
- Kek için şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
- Süt, su ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilini ve portakal kabuğunu ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kelepçeli kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Keki oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra delikler açarak sosu ilave ediyoruz.
- Sosu çektikten sonra servis edebilirsiniz.