Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, zeytinyağlı taze fasulye tarifi, mevsim salatası tarifi ve çilek solu cheesecake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 gr kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın.Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.Sıcak servis edin. Zeytinyağlı taze fasulye malzemelerYarım kilo taze fasulye1 adet kuru soğan2-3 diş sarımsak2 küçük domatesYarım yemek kaşığından biraz az domates salçasıİsteğe göre pul biber1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker4 çorba kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞIFasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın.Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın.Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.Domatesleri küçük küp küp doğrayın.Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyeceğiz.Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Mevsim salatası malzemelerKırmızı lahananın yarısı2 adet havuç1 göbek marulİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırYarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağıMEVSİM SALATASI YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.Havucu rendeleyin.Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.Mısırı üzerine serpin.Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Yoğurt tatlısı malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağYarım limon suyu ve rendesi2 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 su bardağı unŞerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı şekerYarım limonYOĞURT TATLISI YAPILIŞIGeniş bir karıştırma kabını içerisine, yumurta ve şekeri alın.Mikserle iyice çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.Elde ettiğiniz karışımı, yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.Fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın.Üzerleri kızarana kadar pişirin.Tatlı pişerken, bizde şerbetini yapalım.Orta boy bir tencereye, belirli ölçülerde olan su ve şekeri alarak kaynatın.Kaynadıktan sonra, bir miktar limon sıkın.20 dakika daha kaynattıktan sonra, ocağın altını kapatın.Soğumasını bekleyin.Fırında pişen tatlınızı alın.İlk sıcaklığı geçene kadar bekleyin.Şerbeti de yavaş yavaş, her yerine eşit olacak şekilde dökün.Şerbeti dökülen tatlınızı servis etmeden önce, bir süre buzdolabında bekletin.Üzerine de Hindistan cevizi, nar ve limon ile süsleyebilirsiniz.