LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ
Limonlu cheesecake malzemeler
Limonlu cheesecake tabanı için:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 su bardağı fındık (isteğe bağlı)
- 50 gram tereyağı veya margarin
Limonlu cheesecake kreması için:
- 300 gram labne peyniri
- 1 buçuk su bardağı süzme yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 silme yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 limonun kabuğu
- Yarım limonun suyu
Limonlu cheesecake sos için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 2 buçuk silme yemek kaşığı nişasta
- 4-5 yemek kaşığı şeker (tercihe göre azaltıp çoğaltılır)
- Limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
Limonlu cheesecake süslemek İçin:
- Antep fıstığı veya fındık (isteğe bağlı)
- Limon dilimleri (isteğe bağlı)
LİMONLU CHEESECAKE YAPILIŞI
- Bisküvi ve fındıklar rondo da un gibi olana kadar ezilir.
- Cezvede eritilen tereyağı karışıma dökülür ve iyice karıştırılır.
- Kelepçeli bir kek kalıbına karışım dökülür ve elle eşit bir şekilde yayılıp sıkıştırılması sağlanır.
- Kremasını hazırlamak için bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki malzemeler sırasıyla eklenir ve karıştırılır.
- İlk olarak labne ve süzme yoğurdu ekleyip düşük ayarda çırpın.
- Şekeri ekleyip düşük ayarda çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları tek tek ekleyip düşük ayarda iyice bütünleşene kadar çırpmaya devam edin.
- Limon kabuğunu ve suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün. Kalıbı dikkatlice tezgaha 2 kere vurun bu sayede dökme esnasında oluşan kabarcıklar gitmiş olur.
- Kelepçeli kabın alt kısımlarını folyoyla sarın.
- Fırın tepsisine taban kısmını dolduracak kadar kaynar su ekleyin ve kalıbı tepsinin ortasına oturtun.
- Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında ortalama 45 -55 dakika pişirin.
- Kenarları sabit, ortası saklanıyorken fırından alın ve oda sıcaklığında soğutun.
- Limonlu sosu için vanilya dışında bütün malzemeleri ufak bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırın ve yanaştığında vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- Sos ılıdığında soğuyan cheesecakenin üzerine dökün ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edin.