Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak balık çorbası tarifi, fırında makarna tarifi, brokoli salatası tarifi ve portakallı tart tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı balık çorbası tarifi, fırında makarna tarifi, brokoli salatası tarifi ve portakallı tart tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Balık çorbası malzemeler1 adet orta boy levrek balığı6 su bardağı su3 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan1 adet büyük boy havuç1/2 demet maydanoz1 adet defne yaprağı1 adet kereviz sapı1/2 çay kaşığı zerdeçal1/2 çay kaşığı kişniş tohumu1 diş sarımsak1 çay kaşığı tane karabiber1 çay kaşığı tuz1/2 adet limon suyuTerbiyesi için:1 adet limon suyu1 adet yumurta sarısıBALIK ÇORBASI YAPILIŞILevrek balığını ayıklayıp, temizleyin. Balığı tencereye aktarın. Soğuk suyu ekleyin. Kereviz sapı, kabuğunu soyduğunuz havuç ve soğanı gelişi güzel doğrayın. Doğranmış sebzeleri, maydanoz, tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu ve tuz ile birlikte tencereye aktarın. Son olarak zeytinyağını ekleyin. Kısacası lezzetli bir balık suyu elde etmek üzere; balığı tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler ile özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatın. Haşlanan balığın etini bir servis tabağına çıkartın ve küçük parçalar halinde ditin. Lezzetini alan balık suyunu bir süzgeçten geçirin ve pürüzsüz bir hal elde edin. Çorbaya rengini verecek olan küçük sebze parçalarının süzgeçten geçip, çorbaya karışmasına aldırmayın. Onlar olmasını istediğimiz lezzet sırları. Balık suyunu tencereye alın. Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştırın. Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktarın. Terbiyesi ile birlikte 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın. Fırında makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRINDA MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Brokoli salatası malzemeler1 adet brokoli1 adet limonun suyu1 diş sarımsakYarım çay bardağı zeytinyağıTuzBROKOLİ SALATASI YAPILIŞIBrokoliyi haşlayın. Sarımsağın kabuğunu soyun ve ezin. Zeytinyağı, sarımsak ve limonu bir kasede karıştırın. Brokoli haşlandıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Portakallı tart malzemeler1 adet portakal2 su bardağı+1yemek kaşığı un3 adet yumurta1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı şekerÜzeri için:Pudra şekeri veya hindistan ceviziPORTAKALLI TART YAPILIŞIDilimlenmiş portakal rondoya alınır, üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek rondoda karıştırılır.Karışım, uygun bir kaba alınır ve diğer malzemeler eklenerek mikserle çırpılır.Yağlı kağıt serilmiş, kalıba karışım boşaltılır.Önceden 180°ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir.Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.Ilıkken ikram edecekseniz, hindistan cevizi de konulabilir.Not: sıcakken pudra şekeri koymayın, erir.Kekin içi, hafif ıslak oluyor.Kürdan kontrolü yaparak fırından alın, her fırının pişirme süresi değişebilir.