Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün çeşmi nigar çorbası çorbası tarifi, tavuk kapama tarifi, humus tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Çeşmi nigar çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı unTuzSıcak suTerbiyesi için:1 yumurta sarısı1 su bardağı sütYarım limon suyuSosu için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçasıNanePul biberÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI YAPILIŞIMercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.Soğanı soyup ince ince doğrayın.Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin.Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin. Tavuk kapama malzemeler8 adet tavuk butTavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre suKarabiber2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıPirinçleri pişirmek için tavuk suyuTAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN3 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı tereyağıTAVUK KAPAMA YAPILIŞITavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır.Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur.İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur.Haşlanan tavuklar bir kenara alınır.Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır.Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür.Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür.Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür.Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir. Humus için malzemeler1 su bardağı çekilmiş nohut (çekilmiş hali 1 bardak olacak)1+1/4 (çeyrek) su bardağı ılık su3 yemek kaşığı tahin1 orta boy limon suyu1 çay kaşığı tuz2 diş sarımsak (isteğe bağlı)HUMUS YAPILIŞIKarıştırma kabına nohut tozu ile suyu ekleyip karıştırın dolapta 10 dakika dinlendirin.Dinlenen humusun içerisine tahin, limon suyu, tuz, sarımsak ekleyip karıştın dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapıp. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.Pişen sütlaçları kaselere dağıtın.Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.