Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi, ekler tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 gr kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın.Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.Sıcak servis edin. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet kuru soğanYarım çay bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul biberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞIBaşlangıç olarak ıspanakları temizleyin.Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.Salçayı ilave edin.Ardından ıspanakları da ekleyip ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavurun.Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edin.1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.Ispanakların iyice piştiğinden emin olunca yemeği ocaktan alın. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin.Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun.Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın.Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın.3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Mini ekler malzemeler100 gram margarinBir tutam tuzBir tutam şeker1 su bardağı su1 paket vanilin3 adet yumurta1 su bardağı unKrema dolgusu için:2,5 su bardağı süt1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta3 yemek kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilyaYarım paket toz krem şantiÇikolata sosu için:1 paket bitter çikolata1 su bardağı kremaMİNİ EKLER YAPILIŞISu, tereyağı, tuz, şeker ve vanilyayı tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine elenmiş unu azar azar ekleyin ve aralarda karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar şu hamurunu hazırlayın.Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğutun.Kullanacağınız yumurtaları, tek tek iyice çırparak karıştırın.Yumurtalar sayesinde daha az kıvamlı, krema görünümlü ve sarı bir renk alan hamuru, sıkma torbasına alın. Hazırladığınız şu hamurunu, karışım bitene kadar dikdörtgenler halinde tepsiye sıkın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika, hamurların üzeri hafif bir renk alana kadar pişirin.Krema dolgusunu hazırlamak için;2 su bardağı süt, yumurta sarısı un ve şekeri bir tepsiye alarak karıştırın. Kaynayıp boza kıvamını aldıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilini ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenara alın.Krem santiyi ekleyerek çırpın. Güzelce karıştırın ve streç filmle örterek kullanana dek buzdolabında bekletin.Çikolata sosu için;Bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırın ve bir sos tenceresine alın.Sıvı durumda olan kremayı ekleyin. Derin bir tencerede kaynayan su buharı üzerinde benmari usulü aralarda karıştırarak çikolatayı eritin.Fırından çıkan ekler hamurlarını bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız krema dolgusunu bir krema torbasına alın ve ekler hamurlarının iç kısımlarını krema ile doldurun.Ekler pastaların üst kısımlarını çikolata sosa batırdıktan sonra servis tabağına yerleştirin.Hazırladığınız tüm eklerlere aynı işlemi uyguladıktan sonra çikolatanın kıvam alması için oda ısısında bekletin.