Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası, düdüklüde kavurma tarifi, mantarlı firik pilavı ve sakızlı muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Düdüklüde kavurma malzemeler1 kilo kuzu ya da dana eti250 gram kuyruk ya da iç yağıPiştikten sonra isteğe göre çeşitli baharatlarDÜDÜKLÜDE KAVURMA YAPILIŞIDüdüklüde kavurma yapmak için etler kuşbaşı olacak şekilde doğranır ve hazır hale getirilir.Bu tarifte eğer kuyruk yağı ya da iç yağı kullanılacaksa minik doğranmış olan bu yağlar düdüklüye alınır ve bir süre kavrulur.Kavrulan yağın üzerine doğranmış etler ilave edilir.Etler 3 - 4 dakika karıştırılır.Etlerin rengi değiştikten sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.Pişip pişmediği kontrol edildikten sonra servis tabağına alınan kavurma soğan, domates ve ekmek ile servis edilir. Mantarlı firik pilavı malzemeler1, 5 su bardağı firik bulguru1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan4 ya da 5 adet minik doğranmış mantar (arzunuza göre mantar miktarını artırabilirsiniz)Tuz ve karabiber3,5 su bardağı suMANTARLI FİRİK PİLAVI YAPILIŞIFirik pilavı için tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır.Soğanlar eklenir ve iyice kavrulur.Kavrulan soğanların üzerine mantarlar eklenir ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir.Daha sonra firik bulguru eklenir.Tuz ve karabiberde eklenerek sıcak su ilave edilir ve firik pilavı pişmeye bırakılır.Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz Damla sakızlı muhallebi malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 küçük parça damla sakızı1 çorba kaşığı nişasta2 çorba kaşığı un2 yumurtanın sarısıDAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ YAPILIŞIYumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın.Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın.Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin.Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın.Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.