Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak zerdeçallı tavuk çorbası tarifi, atomlu balkabağı, mevsim salatası, şehriyeli pilav ve ayva tatlısı tarifi. 1 adet tavuk but veya yarım tavuk göğsü 4 yemek kaşığı tam buğday unu 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı doğal sirke Tuz, karabiber, nane 1 çay kaşığı toz zerdeçal Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı unu 2 bardak suyla iyice karıştırın.Bir yandan kepçeyle karıştırıp, bir yandan unu tavuk suyuna ilave edin.Sirke ve tuzu koyup çorbayı pişirmeye devam edin.Pişen çorbaya didiklenmiş tavuk ve nane ekleyin.Karıştırdıktan sonra servis edin. 1 adet soğan4 yemek kaşığı zeytinyağı500 gr kuşbaşı kuzu etiTuzKarabiber4-4,5 su bardağı sıcak su2 domates700 gr balkabağı2 yemek kaşığı limon suyuÜzeri için:Taze soğan Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin.Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin.İnce kıyılmış taze soğanla süsleyerek sıcak servis yapın. Yarım çay bardağı şehriye1 su bardağı pirinç 1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı sıvı yağ Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın. 7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine sıvıyağı ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun. Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin. 1 dakika daha pirinçleri kavurun.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin. Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin. Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Yarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağı Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin. Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. 2 adet büyük boy ayva1 su bardağı su1 su bardağı toz şeker1/2 çay bardağı vişne suyu1/2 adet limonun suyu1 adet çubuk tarçın3 karanfilÜzeri içinVanilyalı dondurmaToz Antep fıstığı Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin. Her ayvanın üzerine ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin. Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin. Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ekleyin ve kapağını kapatarak bir süre daha pişirin. Ortalama 1 saat sonunda suyunu çeken ayvaları çatal ile kontrol edin. Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin. Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın. Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin. Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirerek servis edin.