Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, havuç tarator tarifi ve havuçlu tarçınlı kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. edebilirsiniz. İmam bayıldı malzemelerArzu edilen miktarda patlıcan1 adet soğanZeytinyağıSuSarımsakİMAMBAYILDI YAPILIŞIArzu edilen miktarda patlıcan uzunlamasına dörder parçaya bölünüp köklerinden ayrılmadan tuzlanıp bekletilir.Sonra kabaca soğan doğranıp bolca zeytinyağı ile bir miktar pişirilip yarısı bir tencereye konur ve üzerine patlıcanlar dizilir.Diğer yarısı da üzerine döşenip yeterli miktarda suyuyla pişirilir.İçine birkaç baş sarımsağın soyulmuş dişleri de ilave edilir. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Havuçlu tarçınlı kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 su bardağı sıvı yağ1 su bardağından biraz az süt1 su bardağı rendelenmiş havuç1 su bardağı çekilmiş badem2,5 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 paket vanilyaHAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPILIŞI3 yumurtayı blender da çırpın. Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın.Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın.Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin.Üzeri kızardığında fırından alıp ılıdığında servis edin.