Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size patates çorbası tarifi, mücver tarifi, lazanya tarifi, dudove tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. Mücver malzemeler3 adet yumurta3 adet kabakYarım su bardağı un2-3 dal yeşil soğanYarım demet maydanozBir tutam dereotuTuzKarabiberPul biberMÜCVER YAPILIŞIİlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım.Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Kabak mücveri servis edelim. Lazanya malzemeler9 yaprak lazanya1 soğan400 gr kıyma3 domates1 yemek kaşığı salça2 sivri biber2 kereviz sapı2 havuç1 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberKimyon1 çay bardağı su150 gr rendelenmiş kaşar peyniriBeşamel sos için4-5 su bardağı süt60 gr tereyağı2 yemek kaşığı tepeleme unTuzRendelenmiş muskatLAZANYA YAPILIŞIİlk olarak soğanları küp küp doğrayıp kavurmaya başlayın. Sarımsağı ince doğrayıp soğanla karıştırın. Kıymayı ekleyip yüksek ateşte 10 dakika pişirdikten sonra üzerine salça ekleyin.Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kavrulmuş kıymanın üzerine ekleyin. Kereviz saplarını ve biberleri 1 cm kalınlığında doğrayarak ilave edin.Domatesin 2 tanesini rendeleyip su ile birlikte kıyma karışımına ekleyerek orta ateşte pişirin.Küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.Beşamel sos için, tereyağını eritin. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuz ve rendelenmiş muskatı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın.Üzerine yan yana üç lazanya dizin. Üzerine beşamel sosun 1/3’ünü yayın ve kıymalı harcın yarısını yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Dudove malzemeler2 yumurta1 paket kabartma tozu1 su bardağı ceviz250 gram oda ısısında tereyağıYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağAldığı kadar unŞerbeti için:5 su bardağı su4 su bardağı toz şekerYarım limon suyuDUDOVE TATLISI YAPILIŞIDudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın.Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın.Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın.Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin.Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun.Fırınınızı 180 derecede ısıtın.Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin.Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin.İyice kızarıncaya kadar pişirin.Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.